Als je werkt met kind en ouder

Trainingsmogelijkheden

Ouders willen dat de kinderen geen last hebben van hun keuze om te scheiden. Voor alle gezinsleden is het een grote verandering die gepaard gaat met een grote druk op de innerlijke veerkracht. Een scheiding brengt vrijwel altijd een fase van onbalans voor het gezin. Waarom krijgen sommige kinderen wel relatief snel een gevoel van houvast en vrijere loyaliteit bij hun gescheiden ouders en andere kinderen niet? De ouder kan hier voor een belangrijk deel iets zelf en samen in doen.

Infobox met weegschaal

Hierkomt de tekst

Houvast een vrijere loyaliteit voor het kind van gescheiden ouders

4 en 3 daagse training

De methode ‘Houvast en vrijere loyaliteit voor het kind met gescheiden ouders’ kent acht intenties die ouders kunnen aannemen om meer houvast en een vrijere loyaliteit te creëren voor het kind. Deze zijn gebaseerd op de theorieën van Systemisch werk, hechtingspatronen en het model van Frans Ruppert over trauma- en overlevingsmechanismen. Bij elke intentie volgen stappen die een gescheiden ouder zelf of samen kan doen om het kind weer in balans te brengen. De professional die werkt met kinderen en gescheiden ouders is daarbij de wegwijzer. De methode wordt in twee modules aangeboden; een 4-daagse en een 3-daagse.

Lees meer

Info box

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

[KIND EN IK]

Bezoekadres:
Utrecht, Hooghiemstraplein 78
Ambulant bezoek mogelijk.

E info@kindenik.nl
KvK 30199322
RBCZ 214149R
Beroepsvereniging NVPA lidnr:101686
AGB zorgverlener 94-011511
AGB praktijkcode Kind en ik 94-059231
SCAG 15958
SKJ 100019424